16 Şubat 2009 Pazartesi

kulak zarı titretmece!!!

 > evde hakkatten kuş beyinli deyiminin hakkını veren kuş beyinli bir kuş var! kırmızı yanaklı, uçuksarı yüzmaskeli, gri bir papağan. evdeki polonyalı aileye ait. adı da gucco'mu ne.. nerden gelmiş, nereye gidermiş, falan hiç bir bilgi yok.. işte aşağıda bir benzerinin fotoğrafı: japonlar gibi, bana hepsi aynı görünüor. bu arada bu türün adı gray tiels, ve sadece erkek tiellerin kafalarında taçları süslemeleri vesaire var.

Tiels_027.14074020_std
aman da ne güzel, şiriiinmiş falan demeyin! sakın ha! dünyanın en sinir sesine sahip bu aptal kuş, kendince bana kafa tutuyor! valla! yemin ederim zaten ev soğuk gerginim, gucco inadına benle bağıra çağıra kavga ediyo yaaa! bi de maşalla öle gür bir sesi varki.. hani cok kalabalık ve gürültülü yerlerde yanınızdaki arkadaşınız inatla birşeyler anlatmaya çalışır ya, iice kulağınıza yaklaşır ve kulak zarınızı titreterekten bır bır bır konuşur.. işte o kulak zarı titretmesini ben naklen şu an yaşıorum! manyak kuş! ne istiyorsun!!!!! bi sus allama gelip bütün tüylerini yolucam o olcak! deli mi ne!

tiel06painting by Claudia Moss 

hayır, derin derin nefs alıp yanına gidiorum, bu sefer de saldıracak ya gagasını açıp yandan yandan bakıo bana... ama kuş ya, gagasını açınca dilini çıkartıyormuş gibi oluyo, valla daha da sinir oluyorum. dil çıkartıyomuş, "nanik! nanik! salak ekin! " diyomuş gibi. bu arada belirtmekte yarar var, gucco kesinlikle kafesinde durmuyor, evin heryerinde yayan, arkasından b.klar bırakaraktan dolanıyor. parkede dolanırken de, o tırnaklarının çıkarttığı sesler, çıt çıt çıt ! nası kibirli nası kibirli, burnu olsa doğru dürüst kıl aldırmıcak yani! ........sinir oluyorum sana gucco!

papağan demişken de, taaaaa eskiden, taaaa adanalardaykene bizde de iki adet eclectus adıyla (türkçesi yeşil papaaan işte) 2 adet papağan vardı. birinin adı Papaz'dı.. diğeri sonradan geldiği için hatırlamıorum ismini. papaz yukarı, papaz aşağı.. hmmm bi de aynı zmanda evde 2 adet de, hint bülbülü vardı. hint bülbülü de ne demeyin, hani eskiden bi ottimo vardı, hani ottimonun içinde koca bir kafeste bık bık bık öten bi ton ufak kuş vardı, işte onlardan. bizde de 2 adet vardı....hmmmmm bi de, aynı andan evde efsanevi Polly'miz vardı... bi de, aynı anda evde insangillerden kılıç ailesi olarak yaşayan 4ümüz vardık :D

ecl03painting by Claudia Moss 

evimizde, belirli aralıklarla hep hayvanlar oldu.. kimi zaman bir sincap  kimi zaman maraşlı köylülerin babam hayvan sevio die getirdikleri sansar... hmmm bi ara bi de bi yavru tilki vardı.. ama eve almamıştık onu :D falan die uzayıp giden, hayvan sevgisiyle boğulunan bir çocukluk işte..arada aklıma gelen enteresan anı olursa yazarım artık...

gucco'dan buralara kadar geldik, ama sinir şey hala bağrınıo!!!

..

Hiç yorum yok: