20 Aralık 2008 Cumartesi

iconic nirvana bebeeee

ya ne garip biriyim yaa...sabah sabah gül gül öldüm :D..(gülmekten salyaları akan emoticon) ya insan rüyasında nirvana nevermind kapagındaki aktiviteyi görür mü yaaa? gece bayaa gec yatmama ragmen, sabah sekizde bu ruya ile uyandm.. yatakda dön dolaş, yok! uykum yok! kalktım mecburen.. "toshiba"mı açtım, google yaptım ve sonuç:

Nirvana_Nevermind_album_cover
1991 yılında piyasaya sürülen albüm, biliorsunuzdur mutlaka ki, artık pop icon sayılabilecek bir image oldu. benm icin degeri baskadır: o zamanlar eve alınmış olan müzik setinde (ki bi zamanlar herkezin salonunda default olurdu..) cd çalar var, ama cd'miz yok! :D adanadayız, babam birgun birkaç cd ile geldi, içlerinden biri de nirvana nevermind. dinledi falan, pek sevmedi herhal, bana "al bak ben bunu pek sevmedim, bi de sen dinle" civarında birşeyler dedi.. o gün bugündür diyorum :D (tabi hikayenin benm tarafımdan aklımda canlananı bu, bilmiorum esasında nası oldu-- baba?)

bartnude :) bart yaaaaa :D

neyse, gelelim konubaşlığına; efendim bu populer kültür imgesi haline gelmis fotograftaki bebek Spencer Elden. Albüm kapağında kullanılmak üzere yüzen bebe stock resimlerini pahalı bulan müzik şirketi, fotoğrafçı Kirk Weddle ile anlaşır. Weddle, arkadaşları olan Elden ailesi de (fotoğraftakinin aksine) 200 dolar karşılığında Bebek Elden'ı fotoğraflar. Spencer, en durduk yere ünlü olan bebek herhalde...

neyse efenim, sene olmuş 2008, Spencerciğim büyümüş 17 olmuş. bu sefer 1000 dolar karşılığında aynı pozları vermiş:fotoğrafçının ismini bulamadm..

art.splash art.nirvana.baby.split 
spencer'ın ailesi de tasarımcı sanatkar falan. hayır bi de üstüne üstlük, çocuk tasarımcı olmak istiyormuş.. olur valla, doğuştan icon zati....

valla, neden bu rüyayı gördüm, bu bilgiyi edindim de başım göğe mi erdi bilmiorum..

3 yorum:

lepanto dedi ki...

"TOSHIBAAAAAAA":p
Fena takıldım ben buna herhalde ya:D
T-O-S-H-I-B-AAAAAAA(M)

Adsız dedi ki...

hayra alamet bir rüya olmuş bence. Bilmiyordum böyle bir hikayesi olduğunu :DD

Benim çıkardığım 2 sonuç:
1- (cesaret ister)bebek saflığını yakalamak, suyun altında bile olsa çok zor.

2- madem çıkmış piyasaya tekrar. birebir aynı pozu görmek isterim ben:D daha saaaanaaatkar olmaz mıydı??

tahir durten dedi ki...

cirkin olmus buyuyunce...

cocukken de ucuza gitmis, kazik kdr olunca da...