14 Mayıs 2008 Çarşamba

pirinçhan:pirincehan:princeman

ecume etkinliginde gerceklestirdigimiz bir atolye calısması icin ankara'da kentlesme konulu bir tur yaptk. bu tur sırasında ulus, samanpazarı dolaylarında da dolastık, pirinchan'da mola verdik. gidenler bilir, cok detaya girmeyecegim fakat, pirinchan benm en favori mekanlarımdan. hele birde gunesli bir gunde gevsek gevsek elma cayı icmeye gidildiyse, super keyifli bir mekan. han'ın ortasındaki avluda, oturup elma cayı (ki bu aslında eskiden evlerde bulunan elma oraletidir aslında) ve kıymalı gözleme yemek lazımdır. igrenc tatlı elma cayından sonra (burda igrenc derken aslında süper-über tatlı demek istenmiştir.-cevirmenin notu) han'ın ust katlarında dolaşmak farzdır. aslında, antikalarla, eski esyalarla ya da elişleri ile ilgilenmeseniz bile, katlarda dolaşırken ayagınızı bastıgınız tahta yüzeyin gıcırtısıdır deneyimlemeniz gereken.


bazen festivalimsi bir havaya bürünür, lahana eteklerden giymis bir kadın " ooooOOOOooooo soolemioooOOOO" diye şarkılanır akerdiyon esliginde, daha da acaip bir aura tarafından çarpılırsınız. hmm bi de etrafta turlu kedi var, resimdeki de duvardakilerden biri :)
hafta ici giderseniz, orta yaslı bayan kısmısıyla karsılasırsınız, bir de herhallerinden turistlik akan yabancı bakıslı, parmak arası terlikli acık tenli kucuk gruplarla karsılasabilirsiniz....

  
ankara ve pirinçhan... daha çok görülcek mekan vardır, ama pirinchan'da elmacayı-gözleme yemek lazım :)
not: fotograf makinesini arada kullanmam icin ödünç veren murtaza'ya tesekurler...

Hiç yorum yok: