15 Nisan 2008 Salı

süt tozulu kahve

makbul olani gercek, liquid formdaki sutle yapilmis olan sutlu-kahve de olsa, süt tozulu kahvenin tadi, degeri bi baskadir. sutlu kahve istediginizde, 'ama sut tozu var' cumlesi ideal sutlu kahvenin olmadigini, sut tozuyla idare etmen gerektigini onceden uyaran bir tavirla soylenir. guardini al, kendini hazirla ve  inorganik, sagliksiz, asagilik edepsiz sut tozuna razı ol ya da mekani terket! sebep?

evt, suan nefes aldigimiz habitatın dogadan daha da kopmus haline elbetki uzuluyorum. sehir egzozunun icinde kendine organik bir faunus yaratip, daha saglikli yasamak isteyen kisilere de seviniyorum... soyliyeceklerim kisisel dusuncelerim... dogadan kopali cok oldu, bunu medeniyetlesme, ilerleme adina bilincsizce onu kullanarak yaptik. simdi daha farkindayiz, en azndan bir kismimiz. bu konuda bisi solemicem zaten, fekat; dogaya geri donus yapmann artk manasiz oldugunu dusunuorum. olmaz. cunku sehirde yasamis, yasayan varlıkların dogada survive etmesi, tam anlamıyla mutlu olmasının mumkun oldugunu dusunmuyorum. ve bu kotu bisey degil. ben seviyorum sehiri. evt gurultulu.evt pis. evt daha bi dolu kirlilik ve kötülük var. bunları sevdigimi, takdir ettigimi sölemiorum, ama benm calıların arasında uzerime atlamak icin bekleyen full-focus avcım trafik; sıcaktan kurumus otların arasında bir gıdım yiyecek bisi bulmaya calisma, kalabalıkta parlayan patikayı bulmam; ordanburda ustune atlayarak kanını emmeye calısan keneler, aksam eve dondugunde ustune sinen egzos....

sehrin gurultusunu de seviorum, hareketliligini de, ısıklarını da... aksam aksam tunalıya inip, anlamsızca yurumek, dukkanların arka ısıklandırmalarıyla vitrindeki cansızların hareketlenmelerini izlemek, tekerlekli diskoteklerin gelip gecmesiyle dalga gecmek, ozsutte pencere kenarı bulma sansını dusunup hangi tatlıyı yiyecegini dusunmek, etrafa sacılmıs cöp posetlerinden sızan kirli sulara basmamaya ozen gostererek cesitli akrobasi hareketlerinde bulunmak... kafanı biraz kaldırdıgında, daha once gormedigin mesleklerin tabelalarını, komik jinekolog soyadlarını bulmak, ustune ustune yurumekte olan bagrı acık cizgili takımlı adamlar yanndan gecerken tırsaraktan bilincsizce yanndakinin elini sıkman... (tamam bu sonuncusu biras abartı oldu :P) bunun yanısra yıldızların aydınlattıgı karanlıkta nefes almak da var tabi, ama demek istedigim süt tozulu kahve icmeyi seviorum. :)

nescaffe

james cook / icibeyaz muhtesemelus neskafe fincanı ve oüber-organik muhtesemelus kaşık :)

Hiç yorum yok: