11 Nisan 2008 Cuma

diş::dish::desh

haftalardır cektigim sancıların sonucunda, şu diş meselesi hakkında yazmaya karar verdim... yukardaki (yaradan da deniyor) eyvallah, super isleyen, hatta bazılarını hayrete düsüren bir mekanizma yaratmıs insan die. ama, ama, yahu su dis kısmına pek ugrasmamis... hayr hershey o kadar isliyo, insan oglu kendi kendine rezil aediyo o ayrı konu, ama dislerle ilgili olan kısım biraz muallakta... sen neyaparsan yap, istersen anne ogudu hergun 5 posta fırcala, efendim seker meker yeme, yok olmaz o diş yine de cürür... tamam cürüsün, de, nie yerine yenisi cıkmaz? ne gusel olurdu, diş bozulunca düssün sona alttan yenisi cıksın? tırnak gibi? hershey daha kolay olurdu????
Tooth_Fairy_by_Volski http://volski.deviantart.com/

birde, beynini kazıyorlarmıs, ya da yüzünün bir kısmı asagı dooru sarkmıs hissi veren o agrılar konusu var. hani derler ya dis agrısı hiçbişeye benzemez...ben sahidim: benzemez abi!!! peki, neden disciye gidilmez.............hmmmm bu apayri, fobi-lojik bir durum söz konusu...daha sona...

tooth_in_love_by_noreallyimsuperwoman

diş dish desh

derken, diş perisi die birsey vardı??? hani kücükken kendiliginden düsen disinizi yastigin altina koyardiniz da, sabah cesitli ödüllendirme nesneleriyle karsilasirdiniz... gerci bizim ailede öle bi uygulama yoktu ama... bizde, eksik olan disinizle kocaman gülümserdiniz, "aaaa ne sirin, puahhhhhhaaahaaaa!!" die fotograf cekinilirdi :) neese, genelde uygulanan bu olaya bir de hikaye uydurulmustur: olması gereken yerde bulunmayan disini yastiginin altina koyarsin, gece sen uyurken dis perisi gelip alır onu, yerine sana hediye verir.

Tooth_Fairy_by_14_bis http://14-bis.deviantart.com/

simdi dis perisi neden gelip disini alır? nerden biliyordur yastiginin altina dis koydugunu? yoksa dis perisi her gece gelip bakiyormudur yastiginin altına 'acaba bugun koymusmudur?' die; eger böle bir durum varsa, her gece her gece dikizlemeye girer, hemide sübyan sbyan. ya da diş perisi dis-mafyasının desperate bir uyesi midir? hayır, bi kere bunca disi topluyo anladık, peki naaapıyo allahaskına? bi de, aldıgı disin yerine koydugu ödüle gelelim: nerden gelir bu degirmenin suyu? (ps: dis-mafyasının uyeleri oldugunu tahmin ettigin perilerin eskallerini yazinin aralarina serpistirilmis görsellerden takip edebilirsiniz)

theheadtoothfairy__by_liedto http://liedto.deviantart.com/
they_call_him_TOOTH_FAIRY_by_CRAZYGRAFIX http://crazygrafix.deviantart.com/
toothfairy1http://home.earthlink.net/~marciawilson/index.html
dis perisi (tooth fairy) ile ilgili tabiri caiz ise academic bilgi cok fazla:
http://en.wikipedia.org/wiki/Tooth_fairy 

Hiç yorum yok: