21 Şubat 2015 Cumartesi

one a day book: IFRITLER'DEN DRACULA'YA MODERN VAMPIR MİTİNİN DOĞUŞU /// vampir'li antolojili kitaplı



Bayılırım, vampirli her türlü şeyi izleyebilir, 2.sınıf vampir komedisini bile özümseyebilir, liseli kız kıvamındaki yeni popüler vampir çakması kitapları zorlayarak da olsa okurum!

Bilgi içerikli bir kitap olarak, popüler kültürde oluşan vampir algısının altyapısı olması açısından okunabilir bir kitap.. Antik dünyadan itibaren ele almış, özellikle 1200-1800 arasını, folklorik hikayeleri bulması açısından ilginç... hatta Kont Dracula, kalesi, romanya ve ilk basılan hikaye/kitap ve filmleri güzel karşılaştırmış... Popüler kültürdeki açılımlarına, bizim jenerasyon filmlere de ufaktan giriş yapmışşşşş da keşke biraz daha bu kısma yüklenseymiş; iyi bağlantı kurabilirmiş..

Başlarda alt çizmeli okurken, kitabın sonuna doğru, ufaktan satır atlamalı okudum aslında ne yalan söyliyim :) Ama tekrar yazıyorum, referanslama iyi yapılmış.. kitabın arkasında 10-15 sayfası sırf referans..

Neyse, bu kadar işte.. Bir One A Day serisinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bize ayrılan süre artık dolsun :)

1 yorum:

Kırmızı Şapka dedi ki...

O zaman şekerim bunları dinle... Evet video ama izlenecek bir şey yok, ben illüstrasyon yaparken açıyorum arkada anlatıyor tavsiye ederim pek bir ilginç :)

https://www.youtube.com/watch?v=9wstI_2aLjQ

https://www.youtube.com/watch?v=ynECQfVVQks