23 Temmuz 2009 Perşembe

vampirler gerçek olsun!!!! :P

denizartıbir bile yazdıysa, ben daha ne duruyorum… alacakaranlık diger tabiriyle twighlight ile başlayan vampir konulu kitap serisi hakknda söyleyeceklerim var..

evet delirmiş gibi okuyorum, bilmiorum kız kitabımı, erkek kitabı mı? ama okuyorum.. önceleri ivme çok yüksekti, hatta iki günde ilk iki kitabı bitirdim.. tam da gündelik, kafa dağıtma kitabı niyetiyle.. eğlenceli, kısmen beyazdizi tadında, biraz arkanıza yaslanıp “vampir, kurt adam ve kız(ceğiz) > popüler yakışıklı karizmatik zengin çocuk, arkadaş canlısı ikinci plan çocuk, aptal aşık kendine güvensiz ne yapacağını bilemeyen sevimli problemli kız” çözümlemesine annda geçebilir ve ardından biton daha azbuçk geliştiğini düşündüğünüz entellektüel yorumlarda bulunabilirsiniz.

anlamam canım, ben okuyorum! hatta ve hatta gerçekten de vampirler var olsa ne güzel olurdu di miiiiii bile diyorum.. edward’ın heykel gibi mükemmel soğuk tenine değmek, değemesem bile bakmak istiyorum! rosalie’nin muhteşem karizmatik güzel görüntüsünü görmek istiyorum, ve o aptal bella’ya dönüp “yaaaaa kızım manyak mısın? dandirik bi kurt adam için ne kendini heba ediosun? bak ayıp oluo?edward’ı da düşün biraz aaaaaa!!! hadi canm hemen vampir olda, durduğun kabahat'! ” diyesim gelio.. hatta söylemek gibi olmasn ama, 3. kitapta salaklık derecesinde 2 erkek bir kadn anektodu var, kitabın sayfalarını yırtıp çakmakla yakmak ve “aptal!aptal!aptal!” demek istedim. :D cok eglenceli yaw!!

Twilight-Deleted-Scene-twilight-series-4653266-350-259

Meadow-scene-twilight-series-2724716-651-376

hmmm bu arada şu cümle ardına da, gözlerim dolmuştur (okuyanlar bilicektir, açıklamasını yazmıcam) “ne?italyaya mı gitti??”

yaaaa evt yaaaa, ben duygusal film, dizi, kitap falan izlememeliyim, okumamalıyım… hemen kaptırıp, duygusallasp, hırslanıorum ya da herneyse… sadece bir kitaptan daha bahsedicem; “fransız suiti” sene 1941 paris işgal altında falan, kitabın konusu okuması falan tartışılır (ben beğendim) ama esas ilgimi çeken kitabın sonunda, yazarın kitabı yazarken aldığı notlar var; o kadar enteresanki, misal romandaki karakterlerin arasndaki ilişkileri kurgulaması sırasndaki düşünceleri, romanın son haline eklenmemiş detaylar ya da olaylar falan.. tabi, biraz sizi romann gercekliğine uzaklaştırıyor, bu iyi birşey mi? kötü birşey mi? bilmem..ama enteresan.. bunun dışında, 4küsür sayfalk romanda 2 satır geçen bir porselenin detayı için bile aldığı not şöyle: “bilmem ne dönemi, bilmem ne bölgesi porselenlerini incele!” bu notları okumak iyi geldi bana… yaaaa roman yazmak ne kadar zor birşey yaaaa!!!

image 

irene nemirovsky – fransız suiti

2 yorum:

denizero dedi ki...

__FRransız Suitini ben de aldım ..umarım iyidir, şimdi sen söyleyince içime su serpildi .)__

Hich dedi ki...

bu vampir serisini ve arkasından hemen kopan taklit serileri okurmuyum bilmem ama şu fransiz suiti ilgimi çekti... hmmm.. :))