7 Şubat 2012 Salı

ispanyadan tek haber: ryanair

geldik, dönücem nerdeyse yazalim bi dimi:) gidiş süreci hakkinda yazmayacagim, bilmeniz gerekn tek sey su: ryanair (yada rianair) havayoluna aman diyim yaklaşmayın, hatta ismini zikretmeyin bulaşabilirler.. 3 gün arayla iki kere zıçış yaşadm, müsteri memnuniyetini gectim resmen nerden tıkıştrırız, nası zor durumda bırakırz peşindeler.. anladk ucuz havayolu falan da yok artk bu kadar olmaz, sayelerinde rezillik yaşadm azbuçuk devam ediorum..

bikere, elinizde o dandirik maille attıkları bilgisayar çıktısı olmassa, ben size diyim 60€, evet yanlış anlamadınız, yaziyla da yazayim altmış euro para vermek durumunda kaliorsunuz.. anlamaz bir ifadeyle bakmanz hic birsey degistirmiyor empatisiz öküz bir suratla karşı karşıyasınız. şanslıysanız, yaninizda kredi karti olan bir kuzeniniz varsa hadi biraz yirrttiniz.. ama hayr daha bitmedi..

efenim yaniniza tek bir canta alabiliyorsunuz, eger valiziniz varsa, bagaj misali ona ekstra 60 euro odemelisiniz.. eger gate'de bagaj verirseniz 60€.... ben kendi halimden anlatmaya calisim, bagaj problemi oldugunu biliorum bu yuzden tek bir ufak sırt çantasyla geldim teee ispanyalara.. foto makinem boynumda bide bezden bircantamvar kucuk icine anca pasaport falan sıgıyor.. neyse gate'de 'o makina ve cantayi sırt çantanıza koyun' dedi andon suratlının biri.. ıkış tıkış, terleye terleye koydum, sonra tekrar sıraya girdim.. bu sefer andon suratlı diger bir kadın 'aeeaee bu canta buyuk, sen bunu bagaja vercen' dedi.. canta büyüdü tabitıkıştıra tıkıştıra !??!? benm gozler hafiften doldu, dedim ne kadar peki sen onu söyle bacım; dedi 40 euro, dedim allah belanizi versin emi! olaya gel ucuz olsun die alinan bir barcelona-seville arasi ucak bileti +100 euro tuttu.. sinirimden agladm ucuş boyunca..

ps. para sıkntm oldugu icin ayca yardm etti valla, o olmasa biraz zordu.. en kisa zamanda bişiii.. saol kuzen..

tabi ben geldim barselonaya, iki gun daha gezicem hesapta.. da.. para kalmadiki :) karnimi doyurabilirsemiyi yaaani :) neyse sokaksal bazda dolaniyorum, ancak muze iclerine giremedim (eziklige gel :):):):):) neyse, buzellerle de konustuk, sözümüz olsun gaudi'ye milo'ya, gelcez yani bizzaten :)

konudan sapmiyayim, diyecegim odur ki; spainair bildiginiz gibi battı (bu yuzdende munih havaalaninda 5 saat ekstra bekledim:) ryanair rezalet, sonuc ispanya ic hatlarına güven olmaz buda böyle bilinsin! aman diyim dikkat ediniz, ya da en azndan hazrlıklı olunuz...

1 yorum:

Neslihan dedi ki...

Ahh be guzelim bi deseydin ya ben sana ryanaire hic bulasma derdim neyse gecmis olsun.. Burda en iyi tren barcelona sevillada olsa tren ispanya domestic ucuslar rezat.. Neyse siz gelin ben sizi gesdiricem..