1 Temmuz 2008 Salı

o zaman biraz eymir:

hmmm, o zaman biraz eymirden bahsedelim; bazı bilgiler benm icin de yeni, buyrun bakalım:
+ bi kere, oturdugunuz yerden golun tamamını goremiyorsunuz, gecen hafta bu-bu gölün nehir gibi oldugunu söylemisti. asagıdaki foto'da da gozukuyor ki, hakkkkatten s seklinde:

sumerozvatan_uydudaneymir 
+ eymir gölüne gitmek icin oran yolundan devam ediyorsunuz, trt kavsagından sola donuyorsunuz, trtnin yanından gecen ince bir yol var, o yolu takip ediyorsunuz, tepelerle cevrilmis olan göle yukardan, tepeleri asaraktan iniyorsunuz, asagıya indiginizde, hemen sag tarafınızda bir bekci kulubesi goreceksiniz...hmmm birde mühye köyünden gidis biliyorum, ama burda anlatamiciiim. bu en kolay yol:)
dikkat edilmesi gereken konularda biri de, göle gelmedenki yol suresince, sagli sollu park etmis, manzaraya karsı alem yapan yurdum insanı gözlemlenebilir, ama durmayın tehlikeli olabilirler.

P1050790
+ arazi odtü'ye ait olup, odtü kürek takımının calısma alanıdır. iceride bulunan bircok mekandan biri de 'kayıkhane'dir.
+ arazi odtü'ye ait olunca giris de problem gibi gözükmektedir. fakat, gölün girisindeki kulubede duran bekçi amcalarla ilişkilerinize baglı bi durumdur bu. kimlik sorar, cevap olarak 'odtüde asistandım, simdi hacettepeye gectim' diyerekten masumcna bakarsınız. genelde, 'peki, giriş 4 milyon' der. ama zaten bu odtü dısında giris yapan kisiler icin belirllenmis bir fiyattır. eger hafta iciyse, daha da rahat sorgu-sual olmadan girersiniz. hmmm bunun legal yolu ise, odtüden eymir giris kartı almanızdır. detayları kuzen'den alıciiiz.

sumerozvatan_eymir8
+ yol? gölün etrafını dolanarak gecilen asfalt yol 13.5 km miş. asfalt demek biraz komik oluyor tabi, delik desik sacma bir yol, ama gölün etrafında otoban beklemek ya da, daha da kötüsü ummak da bir o kadar sacma. sadece arabayı kullanan kisi, cukur muhabbetine etrafına yeterince bakınamıyor. zaten yavas gitmek durumundasınız, hem yol bozuk, hem de etraftan nkoşu-yürüyüş yapan, pisikletli aileler cıkabiliyor, aman dikkat.

pic0027xn9 
+kimler: daha once de belirttigim gibi, eymire gelen insan gruplarını söle sıralayabiliriz: odtü mensubu cocuklu aileler, odtülü gencler, pisikletciler, motorsikletçiler, genelde orta yas doga insanları.. vb.. ama gecen haftalarda kendi gözlerimle sahit oldugum bir görüntüyü de gecemiyecegim, hani su örtünmece olayını abartan ve ayrı bir gezegenden inis yapmıs gibi gorunen bası baglı moda ikonları var ya, iste onlardan iki kisi golun kıyısında romantik oldugunu dusundugum bir sekilde turluyorlardı. ee sasırdım, ne alaka hoca yaw! buraya da mı geldiniz???
+ neresi peki?göle giris yaptınız, tek yönlü yoldan yavascana ilerliyorsunuz, once odtü bag evi ile karsılasıcaksınız. durmayın birader, devam... gidiyosun gidiyosun, diyosun ki 'yaw keske orda dursaydık, baksana hic bisi yok baska'... :) kanma, devam et, ikinci bir kapıya geleceksin, sanki gölden cıkıyormusun hissine kapılacaksın, sona o kapıdan da girip, esas büfelerin oldugu yerlere dogru ilerleyeceksin. sol tarafında bi ton büfe goruceksin, dikkat park yeri neyim yoktur, arabanı yolun kenarına bırakıyoprsun. benim favorim 'yelkenci büfe' göl kenarında sahili de var, keyifli hos bi yer, gerci hepsi aynı ama olsun..
dsc03515_tl + ne yices??? esas konuya geldik sonunda:) balık ekmeeeeeeek!!! ben odtudeykene, her ders cıkısında ekmek arası balık yerdim cıldırmıscasına. aynısını burda yapıolar valla!!! yanında da soguk bira:)
+ ne bira mı dedin? evet, hemide her turlusu var, bakkal fiyatına büfeden satın alabiliyorsun.(kredi kartı yok, unutmayın)

sumerozvatan_eymir5 
+ göl sakinleri: büfe calısanları haricinde, bilimum ördek kus cinsiyle hasır nesir olabilirsiniz. arasıra önünüzden sıra sıra'güek güek diyerekten gecerler, geleneksel bir tepki olarak: 'aaaa ne şiriiiiiiin!' demeniz beklenir, bilginiz olsun.
+eymir kıs fotograflarını daha once yayınlamıstım, tekrar etmek isteyenler: ertesi gün eymir'i
+baska bilgi eklemek isteyenler, mail atsin yayinlayayim.

Hiç yorum yok: