10 Mart 2009 Salı

bir ki bir ki münih aktarmali ankara yolcuları!

dönüş zamanı vakti geldi artık.. 4 aylık staj, belçika yağmurunu da yiyerekten, içime içime işleyen soğukla beraber bitti. diceksin, ulan bu mudur hatırında kalan; evet abi! hala yapılmadı negatif enerji kaynağı şofffben! neyse, birki birki münih aktarmalı ankara yolcusu olarak, bruksel semalarından bildiriyorum:

Resim 118 
> 1 haftadan az zamanım kaldı, uyuma alışkanlığımı normal memur seviyesine çekme çalışmaları başladı..şu ana kadar 2 saatlik bir ilerlemem var; 9-10 gibi kalkabiliyorum ama o uyku hali uyanmaları unutmusum..hani gözler açılmak istemez ya, hani bütün organlarınız içinizden bağrınıyordur: "ulan başımıza lider seçtik seni, böyle yönetim mi olurmuş! dingiil!!"

europeans-Belgiumgraphics by sugardaddy

> 1 haftadan az zamanım kaldı, çikolata alımı tam gaz başladı.. geliceklere, bu merasimi yaşayacaklara buradan duyururum lutfen grand palace yakınındaki  'çok ama çok ünlü belçika çikolatacısı' (-ları) nda sıraya girip bi sürü paraya çikolata almayınız.. iki secenek var; Litl gibi buyuk marketlerden gayet daha hesaplı, ve çeşitli çikolata bulabilirsiniz; ya da yine merkezde ama daha ara sokaklarda bana turkiyenin sahil köşelerindeki hatıra malzemeleri satan dükkanları hatırlatan dükkanlar var; bunlar paket paket 5i bir arada modeli daha hesaplıya çikolatalar satıyor.. bir boğa burcu insanı olarak bu açıklamaları yapmam gerekir :D

Nomads_by_JanBorutapainting by Jan Boruta

> 1 haftadan az zamanım kaldı, uçakların bir çoğunda uygulanan ekonomik sınıf ayrıcalığı olarak 20 kilo sınırlamasının bir kabus gibi üstüme üstüme binen baskısı iiyice bastırıyor. gerçekten gerekli olmayan hiç bir obje-kıyafet-kitap alamıyorum.. dolayısıyla hiç almıyorum. y neredeyse hassas tartıyla gram hesabı yapıcam. lanet!! daha once deneyimi olmayanlara bilgi vereyim. 20 kilo bagaj hakkınız, 8 kilo da el bagajı hakkınız var. bagaj kısmında herhangi bir üç kağıt işe yaramıyor. ama el bagajınızı göze çarpmayacak şekilde yükleyebilirsiniz. ama eğer büyüklüğü dikkat çekerse check in noktasında onu da tartıyorlar.. aman diyim! buralarda güzelim turk insanının buldugu en pratik çözüm, sizi bekleyen kişilere yuksek kilolu el bagajınızı bırakıyorsunuz, check in yaptıktan sonra alıp uçağa yollanıyorsunuz. kilo sınırlamasını aşarsam noolurki? die saf bir soru sorabilirsiniz, cevap her fazla kilo başına 10 euro alıyorlar. kilo başı!! 10 euro!! öğrenci kısmına duyururum ki, kitap falan taşıyacaksanız büyük hata edersiniz; kitapların en gerekli kısımlarını fotokopi olarak alabilirsiniz ya da bilgisayar ortamına taşıyaraktan e-kitap misali alabilirsiniz. aksi takdirde benim gibi kitaplarınızı havaalanında poşet poşet annenize bırakmak zorunda kalıyorsunuz. haaa bu arada lap top çantaları tartılmıyor, free pass!

Cleithrophobia_by_meowluisa photo by meowluisa

2 yorum:

Hich dedi ki...

bütün eskilerimi, çoraplarımı ve çamaşırlarımı yenileriyle değiştirmiş olmanın sevinciyle ve polonya'daki bir hayır kurumuna yollanmak üzere arkama bakmadan bırakmıştım Almanya'da...yine de bavulum 23 kilo gelmişti, lakin 3 kilo için beni kırmamışlardı... sana da önerim 10 €ya TRden de alabileceğin sevimsiz şeylerin varsa bırak gitsin...

Unknown dedi ki...

valla aynen, 10 eurodan asagiya alabilecegim herseyi birakma durumundayim..bir iki kazagi da artik oraya buraya verip, butun kitaplari el cantasina atince saniyorum halledicem.. bakalim :)