2 Ağustos 2012 Perşembe

assos behramkale iskele hakkında bilmek isteyecekleriniz gibi bi yazı...

2012 ağustos itibariyle, internetten arama yaptığınızda çok az samimi bilgiye ulaşıyorsunuz, daha öncede belirttiğim üzere, kendi üzerime sosyal paylaşım sorumluluğu alarak assos iskele mahalinden bahsedeceğim :) ps.fotografların üzerine watermark koymaktan hoşlanmıyorum, ama resimleri kullanacak olursanız lütfen referans veriniz, etik olması açısından?



birincisi, asos diye bahsedilen, behramkale etrafında bisürü yer var; ama asıl görülmesi gereken yer assos iskele'dir. kadırga sahili (güzeldir ama büyüleyici değildir.), behramkale(köy kısmı, tarihsel değeri olan, yanılmıyorsam artemis tapınağına yakın, keyifli esintili ama büyüleyici değildir.), etraftaki bilimum sahil şeridi şeysileri(campingler, butik oteller, sadece oteller vs, deniz muhemelen süper güzel, serin, temiz ve şahanedir, ama dediğim gibi büyüleyici değildir:). mesele, iskele/liman mevkii'nde biter :) gündüzü ayrı gecesi ayrı güzeldir. sakin mi sakin, güzel denizli, çoook da pahalı olmayan bir tatil istiyorsanız, asos iskele mevkii büyüleyicidir. hele sevgiliyle başbaşa tatiller için biçilmiş kaftandır :)




asos küçük bir yer, çünkü genişleyecek yeri de yok, izni de yok. dik taşlı bir yoldan uçurumun gibi bir yüksekliğin (ki yukarıda tapınak ve köy vardır.) alt kısmına inilir. arabayla iseniz (ki dolmuş falan az galiba, bilemiyorum..) bir restoranın içinden geçerek merkez diyebileceğiniz aralığa ulaşırsınız, ve arkadan incecik dar ve bozuk yoldan devam ederseniz, pansiyonların park yerlerine ulaşabilirsiniz. ve de ancak o kadar gidebilirsiniz. yer ve yol yoktur başka.. bir sahil şeridi (daracık) ve bir arka yoldan oluşur assos iskele..



biz plaj pansiyonda kaldık; kervansaray gibi lüks bir iki otel de var ama ben pansiyon tercih ediyorum; o hafif köhneliğiyle konsept daha bi tamamlanıyor sanki :) genelde pansiyonlarda uygulama şöyle; bungalov tarzı kalacak bir yer: içeride yatak ve wc/ duş (sıcak su) var ve de genelde klimalı.. bu bungalovlar sahilin hemen üstünde oldugu için genelde sabah deniz görüntüsüyle ve sesiyle uyanıyorsunuz(!).. sabah kahvaltısı: gerçek zeytin, gerçek domates, gerçek yumaurta vesaire.. ve de akşam yemeği dahil edilebiliyor: gerçek ege mezeleri, gerçek zeytinyağıyla hemen orda taze yapılıyor ve mükemmel lezzetteler.. ve de ızgara balık! 2012 itibariyle plaj pansiyona 70 tl verdik biz; bir yandaki dr.no pansiyon 80 idi. bilemedim, 10 tl'den değil tabik, bizim yer daha tenha olur diye tahmin ettim.. neyse, çadırla da gidebiliyorsunuz bu arada; ortak duş ve wc var. ama yerleşmeden duş ve wc'lere bi bakın derim ben :)



sahil kısmı, tahta iskelelerden oluşuyor, bi de ileride tekne mekne olayı büyük, ciddi bi iskele var. denize girilme kısmı bu iskelelerden.. deniz taşlı, hatta kayalı.. aralarda deniz kestaneleri var, bi ton balık sanki siz orda değilmişsiniz gibi isrifini bozmadan dolanıyor.. deniz teeeeeertemiz ve de serincene.. herkez deniz gözlüğü gibi aksesuarlarla denize giriyor, çünkü manzaralık.. ilerde, antik iskele taşlarını da görebiliyorsunuz, hatta üzerlerine çıkıp, sahildekilere el sallayıp, şapşal şapşal mutlu oluyorsunuz :):):):):)




çok bile yazdım, gidin, gezin, görün.. daha önce yazdığım diğer FOTOĞRAFLAR bu yazıda.
.....
bi de şu büyük iskelede, kayalarda akşamüstü oturup takılmaca olayı var.. biz çooooook eğlendik, ama o fotograflar pek bu yazıya uygun değil :) ancak, aşağıdaki pozu yakaladım: tam kartpostal gibi: kız peri gibi güzel (ne demekse) oglan da fena diil, yağız delikanlı.. mavi sepetleri de arkalarında, bi böle bi duygusallık, bi böle bi acaba neler oluyo? görüntüsünü de paylaşmak istedim.. bu çiftin yanında biz çok lakayıt kaldık tabi :))))


2 yorum:

bnbldk dedi ki...

uff fotoğraflar çok güzel ekin:):)

Unknown dedi ki...

di mi? mutlaka gitmelisin banu:)