21 Şubat 2008 Perşembe

::waffle:corner::
















waffle cornerrrrr---rrrrrrrrrmmmm...artık, muhtesem, tamamen user friendly düzenlenmis ankara trafik düzenlemelerinin bir sonucu olarak, tunali ya da o taraflara gitme cabalarında segmenlerin ordan arjantine dönerken ismi ustunde kösede bulunan waffle corner'a gittik gecen hafta... (üffff amma uzun cümle oldu)
aslnda akcay-waffle'ı gibi hicbiyerde yemedim, ama burası ambiaaans acisindan keyifli bi yer. beyaz beyaz masa sandalteler, insanda victorya dönemi bi oyuncak evin icerisindeyim hissi veriyor. nette buldugum bu resimdeki berjerleri göremedim orda... wc kısmı da bi enteresan; küçük bi yer olmasından kaynaklı, mutfagın hemencecik ordan wc'ye ulasıorsunuz, ama mekanın yarattıgın "evt corner ya, ufacık sıcacık mekan" hissinin aksine, genis bi wc, ve klozetin hemen yanına yapımıs, meditation taşlarıyla olusturulmus bi spa'msı aranjjjjman dikkat cekici. insan icinden ne alaka yaw die geciriyor, ama hoş-boş oluyorsunuz. niyeyse wc'ye dair cok ayrıntı aklıma gelio, ama aldıgım tavsiyelere uyarak konuyu fazla uzatmıyorum :)
esas konu olan waffle'a gelince, meyveli falan enterasan olasılıklarda waffle yiyebiliosunuz. resimde görüldügü üzere daire seklinde waffle'ın arasına malzeme konarak, ikiye katlanarak servis edilior. ben dikdörtgen ve daha kıtır kıtır olan waffle'ı tercih ederim aslnda, ama bu da güsel (bayaaa) tatlı bi secenek :) bu arada waffle'la ilgili bilgi de asagidadir.(copy-paste bilgiye ekleme yapmak isteyenler, mailimden bana ulasabilirler...)
















13.yyda Yunanlılar'ın iki metal arasında pişirdikleiri obleios isimli kekin 18.yydaki adı Waffle olmuş.Hollanda'dan 17.yyda seyyahlar tarafından Amerika'ya taşınması ve 1735de İngilice 'de ilk defa iki ''F''nin yanyana gelmesiyle tarihi bir aşama geçirmiş olan bu enfes lezzet İsveç'te baharın geldiği tarih olan 25 mart'ta WAFFLE günü olarak kutlanmasıyla da tarihi bir anlam taşımaya başlamıştır.

Hiç yorum yok: