22 Temmuz 2012 Pazar

beastieboys vede maillerime bakmıyorum bu aralar donemi

yaklaşık 10 gundur maillerime bakmıyorum; bi 10 gun daha bakmıcam! oh bea!! is birikebilir tabi, sakncalı ama nefes almaya benzer bi 10 gun..

yooo teknolojiden uzaklasma niyeti degil, ama iletisimden uzak kalma accik iyi geldi diyebilirim.. olee genis genis oturup, hangi elbisemi alsam asos icin diye vakit gecirmekteyim :) gereksiz islerle ugrasp beynimi dinlendirme cabasında bisiler :)

yarn sabah tatillemece, ama ufacigindan tatillemece :) uzun yol araba kullanmaca kısmı ise heyecan yaratiyo? ipadi de arabaya baglicam (malum benim arabamda hala kaset calar teknolojisi mevcut:) yaklsk 860 kilometrenin neresinde ne dinlenir, neresinde ses kısılır da ormanlik arazinin kivrimlarinda cırcır bocekleri dinletisi yapilir die planlarm var :) bu 5 gunu, 6 aylık bir zaman dilimiymişcesine hayal etmeyi hayal ediyorum desem..

21 Temmuz 2012 Cumartesi

pose : iphone/ipad app

instagram app'i artık samsunglarda kullaniyor biliyorsunuz.. resim iphoneography facebook'u gibi bisey :) simdiiii, kızsal, fashion street style look'lar ariyanlar icin yeni (yani ben yeni buldum) bi app buldum!!

Pose , aynen instagram gibi calısıyor, sadece fashion ya da street fashion poz veren, elbise ayakkabi aksesuar fotografi cekip anında paylasan kızlar var!! genel olarak, instagramda oldugu gibi uzakdogulu insanlar cokcana, ama biraz once kurcalamaya basladm, su an icin acaip keyifli :) facebook uzerinden veya email adresiniz ustunden signup yapıp hemen baknmaya basliyabiliyorsunuz :)

amator pozlar var, pro fashion pozlar var; aksesuar detaylar var, sac modeli gibi full-looklar var ..

tasarim instagramla nerdeyse aynı, user-friendly bi app ..

ha, buarada ufak bir detay daha, resim yuklerken mango dress gibi marka belirtilebiliyor, ya da kıyafetin tarzı belirtilebiliyor.. tagleniyor manasında, cesitli kullanim ve tasarimlari gormek icin arama da yapabiliyorsunuz :)

yaztatili gerekli kız işi malzemelerden..

pazartesi sabah yola çıkacagz buzellerle :) bende heyecan icinde gezinip duruyorum; akıllı, bazı bazı ucuzcu, hafif şımarıkça, mutlak gerekliligi sorgulanmasa iyi olur denebilecek itemler topluyorum:) fiyatlariyla da birlikte paylasma yapamacgm :)

1. HOBBY tam da yolculuklar icin ufak tefek bakım, hijyen itemleri yapmış gratis gibi simdilerde moda olan, güzellik/bakım marketlerde satıliyorlar.. beni etkileyen sey, ufacık saç kremi (conditioner da deniyo) de yapmış! ben de araniodum bu watsondaki seyahat şişelerinden alayim, kimyager edasiyla şampuan, sac kremi falan enjecte edeyim diye... cık cık gerek yok Hobby yapmış :) hemde 0,95 tl'ye satılıyor.. bilginize..

2. Hobby'nin duş jeli falan da var ama ben açıkcası watson'ın meyveli kokulu duş jelleri ve kremlerine bayıliyorum! bide tabi bayaa makul fiyatlara, güzel ambalajlarla, güpgüzel kokularla doluyosunuz.. resimdeki ornekler, seyahat icin cok uygun: Mango & Papaya shower gel ve de Grapebella Body lotion (tam bögürtlenli yogurt kokusunda) duşjeli saniyorum 2,95 tl, body lotion da 4,95 tl falan :)

3. sırada ne var? Nivea Sun Bronzage Intense : kasada kadın beni uyarma ihtiyacnda hissetti tabi peynir kıvamnda bembeyaz beni gorunce: "hanfendi, yalnız bu ürün KORUMAZ ?!?!" dedimki, tamam :) korumaz dimi? iyi o zaman:) kokusu resmen deniz kıyısı tatil şeysi kıvamnda, önerilir :) gratis'de 16 veya 18 tl civarı..

4. Johnson Baby Sprey Yağ : bir klasiktir, asla onsuz deniz, havuz, su birikintisi kenarına gidilmez, döverler!! yalnz ufak bir detay vereyim, burada gordugunuz sprey yağ; eskiden kullandıgımız klasik bebeyağının kıvamndan biraz farklı.. ancak sprey olması dolayisıyla cok takılmıyoruz :)

5. japone baskılı jımbız!! cok iyi degiller ama, tiplere dayanamayıp iki tane aldim :) coook şirinler ama! :) gratis 2,95 tl gibi bisey

6. yaz tatili, deniz kıyısı en efektif tıbbi detaylardan ikisini goruyorsunuz: Cetryn, allerjik şeysiler icin, cok uyutmaz da etkili bi ilac.. Sedergine, hem gece alkolunuzu abarttiysaniz, hem de gun sonunda fazla susuz kalp bi hoş olduysanz rahatlatr :) ama kesin cozum degil belirteyim, sadece acck vucudu toparlar..

7. bodyshop lip balm .. accik renk, accik kuruluk giderici, çilek kokulu..

8. kelebek toka mı deniyo bunlara? ismi herneyse, rahat ve de ,özellikle düz saçlılar bilir, sacinizin bir sure sonra kafaniza yapışıp, uyuz bir görünüm edinmesine engel teşkil ediolar.. yuksekten yuksekten toplayın, oh!! :)

9. domino taşları.. kaybetmesi cok olası, ama iskambiller gibi uçuşmayan, eliniz yağlı olsa bile sonradan rahatça temizlenebilen deniz kenarı keyifli vakit geçirtici oyun şeysi :)

simdilik bu kadar galiba :) yazmaya devam..

12 Temmuz 2012 Perşembe

ya da buna yakın bişiler

yine bi fotorro serisi kullanmayla başlıorum yazmaya... bu hafta yogundu bitti sonunda (yani sayılır :)


bugün istifa mektubumu yazdım ve imzaladım. hatta biraz önce.. çok büyük bir adım gibi geliyor baştan, böle o anı özelleştirmeye çalıştım içimde, erteledim de erteledim, bu hafta dedim, yarın dedim, biraz önce yaptım.. hiç de ööle, abartmaya çalıştığım kadar diil..
bizlere kocaman adımlar atmanın korkunç şeyler olduğu aşılatılıyor sanki.. ki, benim gibi olmadık şeylere takılan biri için..  hareket etmek zoraki geliyor, tedirginlik veriyor.. ama hareket ederken de bakıyosun, yok yahu o kadar da değil? o oluyo, bu oluyo? şu oluyo? bi bakıyosun seneler geçiyo.. sürekli aynı odanın içerisinde, aynı mobilyaları döndürüp durmuşun ne farkeder? oda aynı oda?

diye derinlerim :) bu aralar digiturk, grey's anatomy'i iki koldan tekrar veriyo; orda şöle bi cümleyle karşılaştım: adam, herşeyi bilen görünen, akıllı, otoriter bailey'e soruyo:

adam: "benden tavsiye istediğinde ne demeliyim? kendi gerçek fikrimi mi söylemeliyim, yoksa onun söyliyeceği şeye destek mi vermeliyim?
bailey: cevap olarak mecazi bişiler söyle
adam: duruma göre mecazi bişi bulamazsam?
bailey: farketmez, sen söyle, senin mecazını karşındaki nasılsa kendi aklında yapmak istediği ama korktuğu ya da çekindiği; yani zaten içinde karar verdiği ama kabul etmeye cesareti olmadığı şeye yorucak ve zaten sen ne dersen de yapıcağı şeyi yapıcak.. eninde sonunda.. hem sende destek vermiş olucaksın..

ya da buna yakın bişiler dedi işte, bişi :)




the roots & erykah badu 'you got me'

9 Temmuz 2012 Pazartesi

şu hafta bi bitsin artıkın..

ne desem, ne düşünsem boş; şu hafta bi bitsin kafamda acaip planlar bi bişiler falan var :) gıcık oluyorum, herkez havuz/deniz/subirikintisi fotoları koyuyo sosyalpaylaşımlara, bakınca içten bir öfke bulutu yükleniyorum, canım sıkılıyor :/

süprizlikler de var; var da netleşmeden haykırmak istenmiyor :)

şu hafta da bi bitsin...

5 Temmuz 2012 Perşembe

KARGACIK-BURGACIK ISI PAY ÖLÇER ŞEYSİ








kargacık-burgacık içi dolu turşacık! yok, yok göründüğü gibi, ciddi bişi yazmıcam, sıkılmanın gerilmenin lüzumu yoktur bu saatte..
Micatone -Mars dinleyelim accık da şöle hafif hafif essin, sessizce balkonda ufak ama kalın, birbirine geçmeli basit ikea bardaklarımdan biriyle ince ince t-gold'umu yudumlayayim; etrafa bakınayim.. falan falan falan... :)

* buzeller haftaiçi çalışmıyor bu aralar; pek mutluyum :) görüşmeli zamanlar açısından gibi..


ilk fotograf barcelola'dan, ikincisi de sevilaladan..

söyledim mi? apartman yöneticisi oldum bean! apartman derken 4 blok var; yani aslında koskoca site yöneticisi sayılırım!! ne zor işmiş (bizim bütçede problem var geçen seneden kalma) .. özgeçmişime yazıcam yani! :) bayağı 1 yıllık bütçe neyim çıkartıyorum. birde bu arada, ısı pay ölçer meselesi var. enerji verimliliği yasası neyim var da ordan anladıgım kadarıyla yaptırmak ZORUNLU. zorunlu kısmını anladık anlamasına da, ne zamana kadar zorunlu bakacağız.. yani etrafıma soruşturuyorum ediyorum, daha yaptıran çok az apartman var... mayıs 2012'ye kadar diye duydum ama zaten tarih geçti :)

bi de mesele şu, kanun şu bu falan; okudum, hatta biri kanunun (ki çok sayfalı) ilgili kısımlarını highlight etmiş, onu okudum.. anlamıyosun ki? yani anlıyorum da net değil! :)
sonracığıma, internette bu konuyla ilgili fazlasıyla yorum/forum var; sağolsun avukat kişilikler de halk ağzıyla yazmışlar falan da, yine de insan gov.tr'li bir sayfa bulup anlaşılır dilde yazılmış net bilgiye (GÜNCEL) ulaşmak istiyor... ben istedim... bulamadım.. enerji bakanlığı sayfasında hiiiiç birşey bulamadım.. bu kanun/yaptırım denetçisi olarak YENİLENEBİLİR ENERJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ diye birşeye bağlanmış. bi google'layın noooolur? bozuk ÇİRKİN bir sayfa ya da içerisinde gerekli gereksiz linkler, yönetim tablosu falan olan sayfalar bütünü çıkıyor.. güncel herhangi bir duyuruya ulaşamıyorsunuz...

neyse çözücem nasılsa da... hatta çözdükten sonra da adım adı yazıcam burda:) artık bir yöneticiyim (apartman ya da site ya da bişii :)) dolayısıyla bu tarz konulara giricem accıkın buralardan... bakalım... :)

Yenilenebilir enerji dermisiniz ard arda? yenilebilir enerji oluyor :)