27 Nisan 2010 Salı

mikmiiik! bak suluboya yapıyoruuum!!!


>> biras önce buzellerle konuştuk: "mikmiiiik, boya yapıorum beeeen!!" die :) hemen resim koyiiim diyerekten, acele gizemle beraber seçtiğimiz resimleri koyuyorum.. Hacettepe Üniversitesi GSF Grafik bölümnce Çalıştay yapıorus ulen!!! Yoğuşuk durumlar bunlar efenim.. Bahadır Yazıcı, Aslı Yazıcıoğlu, Mustafa Kural'ın triplex atölyelerine öğrenciyim ben yaaaa diyerekten katıldım... nefes alıyorum iki gündr :)


>> bahadır hoca, çizerekten... öndeki parça da aslı hocadan: Aslıcık Çalıştay Parçası isimli bişii :P


>> ahan da aslı hoca..


>> veeee gizem hanımcııım :P popo yaparkene :)


>> çizim ünitesinden bir enstantene :P


>> atölye öğrenclerinden birnin küpesi


>> dedim ki, genel bi görüntü de koyalım ki, anlaşılsın, diyerekten genel görüntü..


>> hazal'ın kendine yaptığı çalıştay kimliği :) bu arada yarın da sepultra varmış, metal günüymüş hacettepede ilgilenenlere..



>> ve deeee, yine ben!!! nası boyanır bu kadar alan, minnik minnik fırça darbeleriylen bakıciiiiiz :)

dikkat, kişiye özel not:
>> bak işte buzeller, nası booyuyorum :P öpüldünüz :X

9 Nisan 2010 Cuma

macumacumacun

>> pelin inal kendi mez. projesi için çalışıyor, ben de kısmi danışmanlık yapıyorum; bu çizimi görünce istedim haliyle :) verdi sağolsun, ben de hemmmen çerçeve içine aldım.. merciii pelincim :)

>> dada manifestoları die bir kitap var, kapağını da özlem hoca yapmış idi teeee zamanında .. neysem, grafik tarihinde dada hareketini işlerkene, arkadaşlara Dada Şiir ödevi vermiştim, birkaçı yapmış getirmiş!! ama ne süper şeyler çıkmış anlatamam :):):) çoook, bayaaa mutlu oldum :) blog'a taşıcam bitürlü ama daha bilemedim, şimdilik hü gsf grafik bölümü erkek ve kız wc'leri arasına yerleştirilen panolarda okunmayı bekliyorlar :)


>> 3 adet pencere imgesi, hemide perspektififili..

>> bu da tam odamızın kapısın önündeki cama yerleştirilen bi gra-bilmemne illustrasyon dersi projesi..karşı pencerede de kız versiyonu var.. kimin işi bilemiyorum(isimlikler yazılmadığı için!!) ama keyifli olmuş, ellere sağlık.. diğer bölüm içerisine çeşitli yerlere yerleştirilen ill. da enteresan, keyifli.. ufffff hepisini fotolamak, arşivleme falan... ne kadar çok iş var yapılacaaaaak!!!

>> bi de buzellere; :X


8 Nisan 2010 Perşembe

catfish blues band'le ladies free drinks night :P

n110824585613793_21.jpg


çevre sokak marilyn monroe'da çarşamba geceleri 9-11 arası bayanlara ücretsiz alkol varmış!!!!!

bi de tabi, keyifli mi keyifli, eniste ÜMİTCHAN2ın çaldığı CATFISH-BLUES-BAND dinlenebiliormuşşş!!!

şu 15'ini bi geçebilirsem; sefaletten ölmezde 16'sını görebilirsem, sonasnda bi denenir yaaani... :)

bahar geldi; kayra geldi; iklim hala pozda :)

>> sayın iklim kılıç; verilmiş biton pozun içinden seçme..

>> sayın özem aydın :) geçen hafta pazar seğmenlere gittik, annem ben özlem; efenim tostlar, çaylar, türk kaveleri, sonrada parkın içinde yürümeceler :) bahar geliyo ya, ben parkçı olurum yine.. bi botanik bi seğmenler biliyorum..ama bu sene başka başka parklar görmek tanımak istiyorum..önerisi olan?? (ahlatlıbel tesislerini tavsiye etmeyiniz :)..orayı da biliorum :(...)


-------------------------------------------------------------------


>> yukarıda görmiş olduğunuz resim, sene 2002 falan galiba, eski evimizdeki yan komşu aydan teyzenin torunu kayranın resmi. bahçelide dolanırkene.. aradım başka resim bulamadım ama acaip tatlı japon kızı edalarında ufacık biişidi kayra, sona geçen perşembe, kapı çaldı, açtım, birileri duruyo kapıda..anlamadım, tanımadım, annemi çağırdım..meeeğersem kayraymış kapıda duran :) hiç tanımadım yaaa, nası da büyümüş :) efnim kendileri almanyada ikame edip okumaktalar, annesini görmeye ankaraya gelmişler... kayıt altına almak amaçlı fotolar çekildi tabi hemen :) 2010 kayra aka :


-------------------------------------------------------------------

>> ekin boya ustası adlı resimli çocuk kitabından bir sahne :P sergimiz gerçek oldu!! bisürü güzel şey oldu, hepsi yakında anlatıla, ama önce cuma sabahı grafik tarihi için çalışıla...

elma+çilek püresiiiii :P


geçen aylarda annemle 365 gittik; konu meyve-sebze sıkacağğğı almak idi.. ama orda milkshake makinesini görünce ben dayanamadım: annneeeeğ valla bak bunu alalım daha güzel, manalı, işlevsel :) neysem, kadının içinde kalsa da aldı:) geçen hafta buzellerden eve dönüorum, a-aaa! aklımda küçüklük zamanlarında, hasta olunmuşken yapılan elma püreleri geldi! (ne alaka demeyin, manyak bi beynim var, ne ne zaman aklıma gelir, ya da hiç gelmez ben de bilemiorum, beynim benden bağımsız bir hayat sürmekte :P) ama bu küçüklük elma püresi, öle her zaman yapılmazdı, ancak ve ancak çoook hasta olman lazım idi, haketmen lazım idi :) ben hasta olunca huysuzun alaaası olurum ama elma püresi başka bişiii di yaani :) neyse, eve gelir gelmez annemin pazardan yeni almış olduğu elmaları da görünce, dedim ekin! aylar önce alınmış bu makinenein amacı buymuş meğer; elma püresiiii!!! annem, "biras da çilek koy güsel olur bak!!" die eklemede bulundu ve sonuç: mama kıvamında elma ekşiliği ve çilek kokuluğunda bişiii!!! çok keyifliydi :P:P:P




(artı) insan düşünmeden edemiyor, biraz daha sıvılaştırarak bu kombinasyonu, üstüne accık da votka ve buz kırılmışlarından konulsa nasssı da güzel olur!!! :)

5 Nisan 2010 Pazartesi

sistemizasyon

francis picabia, portrait of cezanne, 1920

"Sistemi sevmek zorunda değilsin," diye devam ederdi babam nutkuna. "İnanmak ya da aynı fikirde olmak zorunda da değilsin. Ama iyice anlayacaksın. Sistemi anlayamazsan hayatta kalamazsın." Aile de bir sistemdir... Dünya bir sistemdir. Okul bir sistemdir. Komşular bir sistemdir... Kasabalar, hükümetler ya da insan kalabalıkları...
(Gardner, 2008, s.5)
gibi akademik yazdığıma bakmayın :) Lisa Gardner'ın yazdığı, Saklambaç isimli (gayet) polisiye, realden 5 milyona alınmış, küççük boy bir kitabın il paragrafından alıntı.. yuh!!!!

ps: real'de sepette yüzlerce küççük kitap satıyorlar, gündelik uykku ya da servis/otobüs kitabı :)
ps2: arabamın ateşi çıktı, terledi terledi sooona contaları attı :( ... neyse ööle, bu konu hakkında konusmak istemiyorum.