30 Temmuz 2010 Cuma

Çağdaş Burjuvazist'in Akıl Terapisi v.1.1

evet başlık bu; karar verdim çağdaş zaman içerisinde burjuvazist yaklaşımlarla olumlu terapik yaşam döngüsü kurmanın yollarını paylaşacağım; yorumlayacağım; sorgulayacağım...

Çağdaş Burjuvazist'in Akıl Terapisi v.1.1

>>> BarDAk/FiNcan Meselesi

Bir burjuva, yaşam döngüsüne bağlı kalarak alabileceği küçücük keyiflerin peşinde kendini idame eder. (ne demek ben bile anlamadım ama fonetik olarak iyi durdu:)) bir burjuvanın kullandığı bardak/fincan, içtiği sıvının özelliklerine (ideolojik veya fizyolojik) olarak uygun, kişinin maneviyatı ve kişisel şımarıkımsı zevklerine uygun olmalıdır.

bir burjuvazist asla "altıüstü bardak önemli diil, canm neyde olsa içerim" demez.

Kendi keyif circle'ına uygun şartları da inanılmaz bir şekilde, kapris düzeyinde zorlamadan, kullanacağı bardak/fincanı seçim zorunluluğu hissetmelidir. bunun yanısıra, içtiği sıvının tadsal veya kendi fiziksel özelliklerini de gözardı etmeden yine keyif circle'ı içinde değerlendiren burjuvazist için, sıvyı aldığı süre içerisinde yaşayacağı kişisel deneyimini beyin damarlarındaki şımarık uyuşmayla tadlandırma amacını taşır.


örnek vakkka:

bir cafeye gittiniz, garson geldi ne istersiniz die sordu... hava sıcak, aklınızdan ekşi sarı, ekşi limonata görüntüsü geldi. hmmmm, işte tam bu anda bujuvazist davranışsal yaklaşımı zamanı..
yapılmaması gereken şey, "ben bir limonata alacağım" diyip, garsonu göndermek ve ardından gelebilcek olan hertürlü b.kmbozuku kabulenmektir. BİR BURJUVA ASLA DURUM ŞARTLARINI OLDUĞU GİBİ İÇSELLEŞTİRMEZ! Yapılması gereken şey şu; limonata istiyorsunuz, ve keyif almak istiyorsunuz, o zaman garsona limonatayı nasıl sunuyorsunuz die bir soru yöneltebilirsiniz.. "limonatayı nasıl getiriyorsunuz? nane? portakal kabuğu? vesaire?" bu kısım ve bunun benzeri durumlarda unutmamalısınız ki, yukarıda bahsi geçen durum şartlarını kapris düzeyinde zorlamamak önemlidir. pozitif olun, eğer portakal kabuğu koymuyorlarsa, düşünün içinde portakal kabuğu yüzmeyen bir limonatayı içme olasılığınız var mı, bujuvazist yaşamınızın döngüsel keyfinizi nasıl etkiler? ee iyi o zaman bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz :) aaayyoooo kesinlikle portakal kabuğu olmadan olmaz diyenlerdenseniz, zorlamayınız, garsonun yapabileceği birşey yoktur, başka br sıvı hissetmeye çalışınız (kaprissiz olma kısmı burası:)) başka bir sipariş veriniz..

> Caution Wet Floor 'Disco Lemonade' at deviantart

neyse gelelim, ikinci aşamaya;

limonata burjuvazist şımarıkizm düzeyine uygun şartlarda, ok, peki nasıl bir bardakta içeceksiniz??????? bu nokta önemli, kocaman köşeli kenarlı kalın camlı bardakta, pembe pipetle mi geliyor? yoksa eski aynalı pastane su bardaklarında mı geliyor? yoksa ince uzun vodka bardağını anımsatan, üstünde şemsiyeleriyle ve biton parlak kağıtla süslenmiş bir şekilde mi? yoksa acaip tasarım bir bardakta, minimalist ve alışılmadık tavırla sunulan bir bardakta mı??? bunlar önemli detaylar; unutmayın her zaman aynı şekil bardakta da içmeniz zorunlu değil, SİZ BİR BURJUVAZİST'SİNİZ, her seferinde farklı şekilde, neyi nasıl isterseniz onun şımarıkığıyla davranabilirsiniz... o an, neyi istediğinizi bulup; neyin beyninizdeki kıvrılmış odacıkların pembeli titreşimle uyuşmasını istiyorsanız, ona yöneliniz :)


önemli not: tekrar etmeden duramayacağım, bu davranış özelliklerini, ortamı durum şartlarını zorlamadan, dikkat çekmeye odaklı kaprissel davranışlar göstermeden yapmalısınız; yoksa ortamdaki "ayyyy ne bitch hatun/mal adam yaaaaa" cümlelerinin muhattapı olursunuz :) bu uyarıları yapıyorum çünkü, bu önemli ve ince bir sınırdır. Unutmayınız ki bir burjuvazist kendi içsel düzeninde de keyif odaklı yaşayarak, pozitif enerji puantiyeleriyle bürülü dolanır.

Bir sonraki Çağdaş Burjuvazist'in Akıl Terapisi yazısında görüşmek üzere..

Keyifli şımarıklıklar herkeze..

:)

Ps: yukarıda bahsi geçti ama dayanamadım, yazıorum; her zaman farklı tatlar denemeye çalışın bir burjuvazist olarak; tek bir tada bağlı kalmayın, sıkıcılık olur, bir burjuvanın yeni deneyimler keşfetme ile beraber yeni keyifsel şımarık olasılıkları bulması an meselesi olmalıdır!!! aksi takdirde, gri suratlı, sıkıcı, monoton, yeşil dilli, bencil bir canavara dönüşmeniz de söz konusudur.. söylemeden edemiciiim..



Hiç yorum yok: